Индустриален клъстер Средногорие стартира шестото обучение по програма BASE 2020 в София

На 21.10.2020 г. в София, Аулата на Биологически факултет на  СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе официалното откриване на програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/.

През следващите 12 седмици, всяка сряда – 36 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите бизнеси.

Проектът е инициатива на сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“.

Десислава Чалъмова, Директор „Бизнес развитие“, ИКС приветства участниците в обучението, запозна ги с правилата за участие, както и сподели опита на Индустриален клъстер Средногорие с програмата до сега.

„По време на обучението ще Ви представим и запознаем с български успели предприемачи, които ще споделят своите успехи,  радости и неволи. Черпете опит от тях и дерзайте!“, каза Десислава Чалъмова.

Реклами

След официалното откриване курсът започна с първата лекция „ Какво е предприемачество“ с Кирил Петков, управител на ПроВиотик АД – българска фирма, която успява да се реализира успешно на американския, европейския и азиатския пазар, чрез създаване на иновативни био продукти в координация с български и световни учени.

„Успехът има много лица, особено когато успяваш тук и сега и правиш всичко това с лекота. За мен истинския бизнес е такъв, който може да направи услуга или продукт, които могат да са конкурентни на световни пазари, по друг начин казано – да бият конкуренцията, която е от други страни“ – сподели Кирил пред участниците.

Целта на проекта е да помогне на участниците с бизнес умения и да представи пред тях възможностите за развитие на предприемачеството.

Обучението на курсистите ще продължи 12 седмици, като в края му жури ще класира и награди трите най-добри бизнес идеи.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.