Тазгодишният носител на приза “Дух и сила” е лекоатлетът Иван Иванов (видео)

За четвърти път бе връчена спортната награда „Дух и сила“, учредена в памет на Кръстьо Георгиев Тютюнджиев. Това стана днес, 24 октомври, от 11,00 ч. на специална церемония състояла се на Стадион „Орчо войвода“.

Наградата е посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви– учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги за развитието на спорта в града. На церемонията присъстваха семейството и приятелите на Кръстьо, както и много спортисти.

В началото на събитието водещата Ваня Костадинова припомни спортните постижения на Кръстьо Тютюнджиев – младши, като подчерта, че „страстта към спорта в семейство Тютюнджиеви е наследствена и заслужава да бъде предавана на всички млади спортисти в нашия град”.

По време на церемонията бе посочено, че в определения срок са били подадени десет комплекта документи на кандидати за присъждане на наградата “Дух и сила”, като всеки един бе представен поименно с постигнатите от него успехи в спорта. В тази своеобразна десетка безспорно са едни от най-перспективните от общината ни, които тепърва ще жънат успехи на републиканско, а и международно ниво – Гинка Юрукова – шахмат, Иван Иванов – лека атлетика и футбол, Ивон Димитрова – лека атлетика, Лука Ралчев – лека атлетика, Мариела Стоилова – лека атлетика, Николета Карабойчева – лека атлетика, Ралица Караколева – лека атлетика, Силвана Байчева – текуон-до, Таня Узунова – лека атлетика, Теодора Тропчева – лека атлетика.

Георги Тютюнджиев – член на Инициативния комитет обяви носителят на наградата „Дух и Сила” за 2020 година. Призът бе връчен на лекоатлета Иван Иванов, като наградата си той получи лично от Кръстьо Тютюнджиев – старши.

„За нас е изключително емоционален момент не само връчването на наградата, а и връчването на книгата „Отвъд волята. Смисълът да продължиш“, защото авторката Инес Субашка е много близка приятелка и съмишленик на Кръстьо Тютюнджиев – младши“, каза Ваня Костадинова, като допълни, че авторката е посветила книгата си на него – „Отдавна исках да посветя книга на Кръстьо, но никоя от предишните ми книги не беше достатъчна. Чаках да напиша книга, която да е олицетворение на него“.

Реклами

Животът на Кръстьо Тютюнджиев – младши беше изпълнен с много приятели, близки и далечни, но искрени. И тази година извън регламента на наградата част от приятелите му пожелаха да се включат със свои награди. Те направиха своя класация и отличиха трима спортисти – Иван Иванов, Силвана Байчева и Гинка Юрукова. От името на приятелите наградите връчи Недялко Шопов и пожела на всички участници в надпреварата да продължават напред все така успешно.

Поощрителни награди получиха всички спортисти, кандидатствали за наградата „Дух и сила”. Те им бяха връчени от трикратния носител на приза таекуондистът Илчо Машев.

Зад успехите на всеки спортист стоят усилията на неговите треньори, ето защо символични подаръци и книгата на Инес Субашка „Отвъд волята. Смисълът да продължиш“ получиха и треньорите на младите спортисти – Катя Кроснарова, Христо Костурков и Желязко Гагов. Те им бяха връчени от Борислава Тютюнджиева, бивш национален състезател по лека атлетика, треньор по спортна и художествена гимнастика, дългогодишен учител по физическо възпитание.

Водещата на церемонията Ваня Костадинова благодари на дарителите, пожелали да окажат помощ на младите спортисти – Радослав Рангелов, Катя Янакиева, сем. Снежина и Божидар Машеви, Събина Белчева, Недялко Шопов, Панталей Проданов, Кристина Димитрова, Инес Субашка, Поля Пачеръзова, Преслав Луканов и Лука Галчев, на Николай Немигенчев и на домакина на събитието Нено Наплатанов, управител на стадион „Орчо войвода“ за предоставената възможност, наградата да бъде връчена в тази обстановка, заредена със силата и духа на спорта в Панагюрище.

Млади момчета и момичета, вярвайте в силите си и в доброто лице на хората около вас. Помнете, че духът в спорта се гради от треньора, а силата от вас. И нека това, което ни остави Кръстьо да ви вдъхне сили и увереност за нови победи“, каза още Ваня Костадинова, като завърши с думите на Кръстьо:

„Не е задължително да успееш от първия път, просто постоянствай и успехът ще те настигне!”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.