Представят “Търновска царица” на панагюрска сцена

На 5 ноември от 19,00 ч. в голямата зала на Театъра Дом-паметник ще бъде представена постановката по едноименния роман на Емилиян Станев “Търновска царица”. Драматизацията и режисурата са дело на Бойко Илиев, продукция ДТ “Антон Страшимиров” – гр. Разград.

В ролите ще видим Елена Петрова, Даниел Найденов, Мариела Топалова, Таня Карбова, Николай Сяров, Веселин Борисов, Марияна Бранкованова, Цветана Благоева, Даниел Найденов.

🎟🎟🎟 БИЛЕТИ: 12.00 и 14.00 лв.
🏠 КАСА: Театър Дом – паметник, Служебен вход, ет. 2, стая 3 – 0884 / 483 095; 0898 / 293 951
⏰ Работно време: 8:30- 12:30 и 13:30 – 17:30 часа
❗️❗️❗️ РЕЗЕРВАЦИИ НА БИЛЕТИ – 0884 / 483 095, 0884 / 483 091

Реклами

Един млад и елегантен мъж се връща от чужбина в родния си град. „За тоя чорбаджийски син, отписан от паметта на търновци, се мълвеше, че изхарчил торби жълтици в парижките кафе – шантани и от него не бивало да се очаква нищо“.
Емилиян Станев отново звучи изключително съвременно, да не кажа, че дарбата му е пророческа.
След „Крадецът на праскови“ и „Антихрист“, той отново ни поднася болезнено актуален проблем – „чужденецът“ в собствената му страна. „Отъркал се в лустрото“ на Запада, героят на Емилиян Станев трудно понася „ориенталската леност и мърлявост“. С това като че ли оправдава своята себичност и надменност. „Цивилизована“ Франция му е създала определени навици в любовта, които той не иска да наруши. Бавно, но сигурно превръща жената, която го обича и е готова да му бъде прислужница в дома, помощница в работата, любовница в кревата, майка на неговите деца – в проститутка, служителка в публичния дом „Двата гълъба“. Сякаш, за да се защити от нейната безрезервна любов, той се заиграва с богаташката щерка и негова пациентка. Така се сблъскват два морала, два свята. Сблъскват се представите за любов в цивилизования свят и простата народна етика, говореща с езика на природата. Природата, която е над всички нас.

Бойко Илиев, режисьор на спектакъла.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.