Есенни дни на книгата в читалището в Попинци

В условия на пандемия и при спазване на всички мерки за безопасност, преминаха Есенните дни на книгата, организирани от читалище „Искра-1872” в село Попинци по повод 1 ноември – Денят на народните будители.

От 29 до 30 октомври 2020 година читалищната библиотека в Попинци посрещна в уютната и цветна обстановка малките любители на книгите, които имаха възможност да разгледат тематичните витрини с възрожденска литература и литература от и за родния край и да изберат нови книжки за вкъщи.

„За да си спомним и да не забравяме имената на нашите книжовници, просветители, революционери, будители от времето на Паисий до днес, заедно прочетохме от знаковите произведения на възрожденските писатели, налични в библиотеката и разказахме за съвременните будители, които продължават да пренасят огъня на книжовността и родолюбието“, сподели за „Време“ Донка Шопова, секретар на читалището.

„Благодарим на всички, които се включиха в Есенните дни на книгата. До нови срещи, малки приятели на библиотеката!„, заявяват от читалището в Попинци.

С почит към будителите, на 1 ноември, от 11:00 часа, пред сградата на читалището в с. Попинци ще бъдат поднесени цветя пред бюст-паметника на Петър Тодоров Чардаков – делегат в Първото Велико Народно събрание в местността Оборище и участник в Априлското въстание, 1876 година.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.