Успешен и емоционален финал на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи” на Сдружение „На орището“

Със Заключително събитие, в навечерието на Празника на будителите, завърши изпълнението на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи” на Сдружение „На орището“, финансиран по направление „Младежки дейности” към Община Панагюрище. Един прекрасен завършек на изминалите два месеца, в които младежите от село Попинци се включиха в организираните от екипа към сдружението дейности, свързани с познания за предпазване от наркозависимостите и алтернативи за запълване на свободното им време.

Като обучители в петте семинара по този проект се включиха Полковник Пламен Петров, Димитър Оряшков, Гинка Вихрогонова и Мирослав Пенев, д-р Николай Радулов, Управителят на сдружение „На орището“ и хореограф на ПФТС „Тангра“ Мария Шангова – будители на нашето време. Защото както в миналото е имало, така и днес има хора, които не само носят искрата в себе си, а и могат да раздават частици от нея и на другите. Те могат да зареждат въздуха само с присъствието си, защото излъчват хармония, могат да удивляват с енергия и отдаденост, могат да увличат, окриляват и вдъхновяват – хора-чародеи.

Поздрав за тях и за всички присъстващи на събитието беше стихотворението „Апостола на Свободата“.

Гост на събитието беше д-р Николай Радулов, в качеството си, както на лектор в един от семинарите, така и на експертно и независимо жури, оценяващо изпратените от участниците в обявения фотоконкурс снимки. Отличените в двете категории: „Пейзаж” и „Традиции” участници получиха награди, а с техните снимки седмица по-рано беше подредена изложба, която ще продължи да краси и освежава танцовата зала на сдружението.

Реклами

С правилните отговори на въпросите от всички проведени семинари, в подготвената от организаторите викторина, младежите доказаха, че изпълнението на проекта е имало смисъл, че всяка една дейност по проекта е оказала своето въздействие, и че е посято зрънцето на знанието за здравословен начин на живот чрез правилно хранене и спорт.

Танцуващите младежи от село Попинци привлякоха своите приятели и връстници в една от най-българските дейности, свързана с фолклора и така те преоткриха българския танц не само като начин на забавление, а и като начин на себеизразяване.

Специални отличия получиха и най-проявилите се и активно участващи по време на проекта младежи – Иво Стоянов и Васил Чардаков. Поощрителна награда имаше и за най- младата участничка, постоянствала в интереса и присъствието си в проекта – Евгения Чардакова.

На финала, организаторите отправиха поздрави за предстоящия празник и в емоционално обръщение приканиха младите хора в Попинци, да бъдат генератори на нови идеи, които да реализират в бъдеще, съвместно със Сдружение „На орището”.

В деня на българската будност проектът завърши с усещането за една споделеност, едно събуждане: събудихме се за здравето, за творчеството; събудихме се за общото; събудихме се едни други!

Екипът от Сдружение „На орището” благодари на Община Панагюрище за подкрепата и си пожелава повече реализирани дейности в полза на хората.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.