16 ученици получиха стипендии по проекта „Образование за всички“

По традиция 16 ученици от двете панагюрски гимназии получиха стипендии от фондация „Асарел“ в навечерието на Деня на будителите. За първи път те не бяха отличени на специална церемония и заради противоепидемичните мерки получиха стипендиите си в Информационния център на „Асарел-Медет“ при спазване на изискванията за сигурност.

Според условията за получаването им, те имат отличен успех и по-малко от 5 неизвинени отсъствия през изминалата учебна година.

Резултатите от проекта „Образование за всички“ показват, че въпреки кризата с корона вируса, учениците, обхванати от проекта, са показали рекорден среден успех „много добър 4.71“. Данните са от анализите на педагозите ОУ „Нешо Бончев“ и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище за учебната 2019/2020 година.

Успехът е най-високият от старта на проекта през учебната 2012/2013 година. В инициативата през изминалата година бяха обхванати 85 ученика, като 75 от тях са в Професионалната гимназия, а за всички тях бяха осигурени безплатни учебници. Преподаватели споделят, че „Образование за всички“ дава възможност за равен старт и допълнително мотивира учениците, а за учителите е по-лесно да преподават материала си, когато всички имат необходмите учебници и помагала.

Цялата сума, осигурена по проекта за миналата година, е в размер на 10 110 лева, от които 4860 лева са за безплатни учебници. От стартирането на „Образование за всички“ досега фондация „Асарел“ е финансирала проекта с 82 986 лева.

СТИПЕНДИАНТИТЕ:

Носители на стипендии по проекта за учебната 2019/2020 г. са:

От ПГИТМТ – Ани Василева, Габриел Калпаков, Ивелина Гугова, Ваня Шиндарова, Пепа Кекова, Пепа Хантова, Петя Панчовска, Ивелина Терзийска, Ангел Божков, Нелина Скачкова, Радослав Лютов, Тодор Костурков и Ренета Ганчева.

От СУ „Нешо Бончев“ – Виктория Ламбева, Иван Иванов и Евгения Ангелова.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.