Световен ден за борба с диабета – 14 ноември

На 14 ноември отбелязахме Световният ден за борба с диабета. През 2020 година този ден е по-различен, защото е белязан от много мерки, свързани със световната пандемия от КОВИД-19. Въпреки, това ние – хората със захарен диабет, си пожелаваме още повече упоритост, постоянство и воля, за да се справяме с предизвикателствата на всеки ден, сподели Зоя Минекова, председател на Сдружение Диабет в Панагюрище.

Както знаем диабетът може да бъде контролиран с подходящи грижи, обучение и съвременно лечение. Опитът показва, че ранната диагноза, ефективната профилактика и лечение на диабета и неговите усложнения, както и обучението на пациентите са от съществено значение.

За да се постигне успех в живота е нужен много труд, доброволчество, партньорство, мотивация. Именно на тези ценности залагаме в дейността на нашата диабетна организация, подчерта г-жа Минекова. Председателят на Сдружение Диабет отправи благодарност чрез страниците на в-к „Време 2001“, за подкрепата от страна на Община Панагюрище, панагюрски фирми и сдружения, подпомогащи с финансови средства дейността на сдружението.

По повод празника ръководството на сдружението поздрави своите членове, пожелавайки им много здраве, щастие в семейството, много любов и радост в живота, незабравими моменти и безброй сбъднати мечти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.