Без COVID болница в областта засега

Увеличават броя на леглата на 50%

Към момента общият брой заразени с COVID-19 в област Пазарджик е 2 834, това съобщи след заседанието на Областния кризисен щаб заместник областният управител Йордан Кожухаров. Той уточни, че оздравели са 920 души, 147 са починали. Броят на заразените медици е 153, а от тях оздравели са 126. В момента на домашно лечение са 1 515 жители на областта, а под карантина са 1 518. За последното денонощие броят на заразените в областта е 920, а на оздравелите 66.

По думите му, щабът е взел решение, че няма да се определя болница за лечение само на пациенти с COVID-19. “На този етап това се налага поради липса на персонал или възможност за прехвърляне на медици от едно лечебно заведение в друго. Заболяемостта в областта е 449 на 100 000 жители. При достигане на критични стойности ще бъдат взети допълнителни мерки. Всички болници ще увеличат легловата си база за лекуване с COVID от 25 на 50%. Прави се всичко възможно да няма връщане на пациенти, за това поетапно се увеличава легловата база в болниците”, каза Йордан Кожухаров.

Към момента в област Пазарджик са хоспитализирани 252 пациенти с COVID-19, каза по време на онлайн брифинга д-р Хюля Шериф – зам.- директор на РЗИ Пазарджик. Тя обясни, че състоянието им е задоволително. На интензивно лечение са 23 души. По отношение на легловата база в лечебните заведения тя уточни, че 133 са свободните легла, от тях триажни – 4, заети са- 42. В инфекциозните отделения от 27 легла само едно е свободно. От вътрешните отделения – 128 са свободни, 182 са заети. Всички 36 са леглата за интензивно лечение са заети.

Пробите за седмицата за COVID-19 са 836, проверките на обекти – 84. Издадени са 11 предписания като в общините са извършени общо 70 проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.