Проведе се обществено обсъждане на проекта на Генералния план за организация на движението на общината (видео)

Миналия четвъртък, 26 ноември, се проведе обществено обсъждане на предварителния проект на Генералния план за организация на движението на община Панагюрище. Събитието се състоя в камерна зала на Театъра Дом-паметник. Основната цел на този план е да даде оптимални решения  за повишаване на безопасността на транспорта и подобряване на трафика в града. 

Проектът бе представен от инж. Петя Арабаджиева, проектант и управител на „Трафик дизайн груп“ ЕООД“ – фирмата, изработила проекта на плана.

Обсъдени бяха постъпилите преди обсъждането постъпилите 4 предложения от граждани, както и тези, отправени от присъстващи в залата. Кметът на община Панагюрище Никола Белишки призова жителите на града да дават своите предложения, които да бъдат заложени в плана за организация на движението на община Панагюрище.

„Дали ще бъде въведена Синя зона и кога, това е тема на предстоящ дебат“, заяви кметът Белишки, като посочи, че създаването ѝ няма да има генерира печалба за общинския бюджет, а единствена нейна цел ще е подобряването на трафика и паркирането в центъра на града.

Една от посочените промени в движението посочени за нужни в новия план от Петя Арабаджиева е смяната на посоката на движение в улиците около Центъра на подкрепа на личностно развитие.

Общинският съветник Делчо Радулов отправи предложение парко местата за инвалиди пред поликлиниката да бъдат увеличени от 1 на 3. Той посочи още, че има места, на които контейнерите за смет пречат на видимостта при шофиране, като даде за пример една такава проблемна точка, намираща се ул. „Хаджи Димитър“, между пресечките на улиците „Петко Мачев“ и „Василий Чолаков“.

Повече, за общественото обсъждане на предварителния проект на Генералния план за организация на движението на община Панагюрище четете в новия брой на „Време“.

Мнения, становища и препоръки от гражданите, които искат да вземат отношение по проекта да се подават по електронна поща: obstina@abv.bg. Ако предложенията са подходящи, те ще бъдат отразени.

 1.1. Съществуващо знаково стопанство

 1.2. Съществуващо знаково стопанство

 1.3. Съществуващо знаково стопанство

 1.4. Съществуващо знаково стопанство

 1.5. Съществуващо знаково стопанство

 2.1. Класификация на първостепенната улична мрежа

 2.2.Организация на транзитното движение

 2.3. Спирки на МОПТ, таксиметрови стоянки

 2.4.Режими за движение на определени ППС – товарни, с животинска тяга

 2.5. Режим на престой и паркиране

 2.6. Синя зона и платено паркиране

 2.7.Посочност

 2.8. Предимство на преминаване

 2.9. Пешеходство и велосипедно движение

 ОБЯСНИТЕЛНА ЗАПИСКА

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.