Полицията и Пожарната предупреждават студенти и хотелиери

По повод 8-ми декември правоохранителните органи предупреждават празнуващите и техните домакини – хотели, ресторанти, къщи за гости, хижи и пр. да се спазват стриктно противоепидемичните правила. ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик ще проследяват изпълнението им в областта.  

Photo by cottonbro on Pexels.com

Установени са местата, където ще бъде отбелязван празника: Велинград и велинградско, летовищата «Свети Константин» и Цигов чарк, Брацигово и населените места около него, Панагюрище и Стрелча. Тържествата трябва да бъдат с устието на не повече от 15 човека. Полицейските органи имат право да предприемат действия за налагане на санкции на собствениците и управителите

Особено внимание органите на реда ще обърнат на охраната на обществения ред и безопасността по пътищата.

От пожарната припомнят, че управителите на туристически обекти са длъжни да проверят изправността на отоплителните инсталации, електрическите уреди, пожароизвестителните и пожарогасителните системи, системите за гласово уведомяване, пожарните кранове и системите за управление на дим и топлина, както и пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари (пожарогасители и др.)

В деня на студентския празник е планирана мащабна специализирана полицейска операция. Засилени ще бъдат проверките на водачите на МПС за употреба на алкохол и наркотични вещества, правоспособност и техническа изправност на автомобилите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.