Ротари клуб – Панагюрище с дарение за Спешна помощ

Днес, 9 декември, членовете на панагюрския Ротари клуб направиха дарение на Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в града ни. Дарението включва 1 бр. портативен електрокардиограф, хартия за него – 40 бр., 2 бр. пулсоксиметри и 600 бр. предпазни маски. Общата стойност на дарението е 1800 лв.

Дарението бе връчено от президентът на Ротари клуб – Панагюрище Иван Иванов, който изрази готовността на организацията да помага и занапред на панагюрските спешни медици.

Д-р Христо Иванов и д-р Невена Капитанска от Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Панагюрище, приеха дарението като благодари за благородния жест. Д-р Иванов посочи, още че „всяко едно дарение от лични предпазни средства – маски, ръкавици или предпазни гащеризони винаги ще са от полза“ за спешните медици.

Всеки ден Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ в Панагюрище получава по около 10-15 на своя телефон. През нощта бройката е 7-8. Около половината от повикванията са заради симптоми на коронавирус.

„Призивът ми към хората е преди всичко да се пазят. Когато пазят себе си, пазят и нас. Да спазват всички мерки разпоредени от министерството на здравеопазването. Да не си мислят, че тази инфекция, която в момента е толкова нашумяла е нещо, с което искаме да ги заблудим или нещо, което не е така. Доста хора има болни, доста млади хора боледуват, а някои за жалост починаха. Инфекцията съществува и не е никак безобидна. Нека хората спазват мерките, да не се събират в големи групи“, призова д-р Иванов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.