Заболеваемостта от COVID-19 в областта намалява през изминалата седмица

Тя е 330.7 спрямо 456.9 на сто хиляди население

Заболеваемостта от COVID-19 в област Пазарджик намалява през тази седмица спрямо данните за изминалата. Към днешна дата тя е 330.7 на сто хиляди човека. Надявам се с общите усилия на всички жители на областта да запазим тази тенденция и да спазваме отговорно разпоредените противоепидемични мерки. Това каза областният управител след днешното неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 в област Пазарджик.

Стефан Мирев допълни, че 85 е броят на излекуваните за последното денонощие в областта и той е по-голям от броя на заразените за последните 24 часа, които са общо 55.Областният управител благодари на медиците и студентите по медицина от Пазарджик, Пловдив, Велинград и Пещера, които се отзоваха на призива на МБАЛ Пазарджик и дават дежурства в Спешното отделение на областната болница.До момента броят на заразените с COVID-19 в област Пазарджик е 4473. Общо 1 436 души са оздравели, починалите, при които е установена коронавирусна инфекция са 239. 198 са общо заразените с вируса медици в региона, като 127 от тях са оздравели.

На домашно лечение към момента са 2452 души, броят на хоспитализираните пациенти по лечебни заведения в областта е, както следва:„МБАЛ-Пазарджик“-140, МБАЛ „Хигия“-23, МБАЛ „Хигия-Север“-5 УМБАЛ „Пълмед“ ООД – МС „Здраве“ – Пазарджик -31, „СБАЛПФЗ- Пазарджик-10“ „МБАЛ-Велинград“ -19, МБАЛ „Здраве“– Велинград-9, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“– Пещера-23, МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище-31.22 пациенти в момента са на интензивно лечение.

Свободните легла във вътрешни отделения са 169, интензивните легла са 7. Броят на лицата поставени под карантина в област Пазарджик е 1458. За изминалата седмица са направени общо 1163 проби за коронавирус от РЗИ Пазарджик и лечебните заведения в областта.

Продължават проверките за спазване на противоепидемичните мерки. За изминалата седмица служителите на РЗИ Пазарджик са извършили 60 бр. проверки, съставен е 1 бр. АУАН. За същия период от ОДМВР са извършени общо 297 бр. проверки и са съставени 109 протокола за предупреждение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.