Да подкрепим Панагюрското златно съкровище в класацията „Чудесата на България“

Със сигурност може да се каже, че изграждането на залата трезор на Панагюрското златно съкровище, осъществено чрез дарението на „Асарел – Медет“ АД и проф. д-р Лъчезар Цоцорков, е едно от чудесата на десетилетието за Панагюрище.

Възможността оригиналът на съкровището да гостува в Исторически музей – Панагюрище, а и постоянното експониране на музейното златно копие на безценния култов сервиз, даде тласък за развитието на туризма в Панагюрище и района. Панагюрище се превърна в привлекателна дестинация за туристите.

В навечерието на 10-годишния юбилей на най-голямата национална кампания за съхранение на културното наследство и популяризиране на историческия туризъм – Чудесата на България на в. Стандарт, се представят 20 от обектите, които са се превърнали в любими дестинации и очакват читателите да направят избора си за ТОП 10. Място сред представените обекти – любими дестинации има и „Панагюрското съкровище и наследството на одрисите“.

Анкетата е започнала на 5 декември, публикувана е в сайта на „Стандарт“ и продължава до 20 декември 2020 г. Може да дадете своя глас тук.

Източник: Исторически музей – Панагюрище

Един отговор на “Да подкрепим Панагюрското златно съкровище в класацията „Чудесата на България“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.