Официално откриха бюст-паметник на Л. Цоцорков на рождения ден на „Асарел-Медет“

Бюст-паметник на проф. д-р Лъчезар Цоцорков бе официално открит днес, 29 декември, когато се навършват 56 години от официалното пускане в експлоатация на МОК „Медет“.

Бронзовата фигура е дело на големия български скулптор Вежди Рашидов и се намира пред официалния вход на „Асарел-Медет“ АД. „Това е ден, в който си спомняме за труда и делата на хилядите хора, които са допринесли за развитието на „Асарел-Медет“ през изминалите 56 години. Неслучайно избрахме днешната дата за откриването на бюста на баща ми проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Така още веднъж отдаваме почит на този вдъхновяващ лидер, който над 30 години беше начело на „Асарел-Медет“, който преведе екипа през бурното море на прехода, постави основата на модернизирането на компанията и изграждането на фирмената култура, която ще ни води към устойчиво развитие години напред“. Това заяви пред присъстващите председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД Димитър Цоцорков, след което откри бюст-паметника заедно с изпълнителния директор на компанията инж. Делчо Николов.

„Знаете какво обичаше да казва г-н Цоцорков, че „Асарел“ е обречен на успех. Вярвам, че „Асарел“ ще продължи да бъде обречен на успех и занапред, заради хората, които работят в компанията. Благодаря на всички от нашия екип за добре свършената работа през тази извънредно трудна и предизвикателна година“, заяви след откриването инж. Делчо Николов.

Първите венци пред паметника бяха поставени от името на „Асарел-Медет“ АД, фондация „Лъчезар Цоцорков“ и синдикалните организации в дружеството. След това присъстващите ръководители, синдикалисти и близки оставиха цветя в знак на признателност към личността на незабравимия проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.