ОУ „Проф. М. Дринов“ е сред одобрените по НП „Изграждане на училищна STEM среда“

ОУ „Проф. Марин Дринов“ е сред одобрените училища по Дейност I за втори етап на финансиране през 2021 година по НП „Изграждане на училищна STEM среда“. Финансовата стойност на проекта е 333 333 лв., от които 300 000 лв. са по националната програма.

В училището ще бъде изграден иновативен учебен център „Знание в действие“, който ще комбинира в себе си модерен аранжимент на интериора във физическата среда и оборудване от последно поколение. Ще бъдат обособени четири зони за обучение – Виртуална STEM лаборатория, практическа лаборатория, станция „Креативност“ и мултифункционално пространство; методически кът за учителите и прилежащи зони за отдих. STEM центърът ще обезпечи иновативното обучение в областта на природните науки, математиката и информационни технологии, изкуствата.

Проектът е разработен и защитен от екип в състав: Екатерина Футекова – директор, Богдана Шишкова – ЗДУД, Красимира Цветкова и Николина Дудова – учители по математика, Мария Игнатова – учител по природни науки и Анна Йончева – ръководител на направление ИКТ. Изказваме благодарност за оказаната безвъзмездна помощ на „Полимит Консулт“ ООД и Лилия Футекова – бивш ученик на училището.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.