Фондация „Лъчезар Цоцорков“ подпомага читалища в Северозапада

Снимка: НЧ „Фар 1930“

От началото на януари стартира инициативата на читалище „Фар 1930“ във врачанското село  Паволче „Опознай себе си и предай нататък“, съобщи БНР. Насочена е към развитие на умения за работа с деца сред служителите в читалищата в Северозапада. Финансирането е по програмата за образование на фондация „Лъчезар Цоцорков“.

В обучението ще бъдат обхванати 20 библиотечни работници от читалищата, които работят с деца и ученици през ваканциите и срещат затруднения с неовладените емоции на подрастващите. Участниците ще бъдат избрани след заявен интерес и анкетиране. Целта е да се обогатят техните познания и похвати в посока неформално учене и меки умения.

В програмата на тренинга са включени конкретни психологически техники и методи, които допринасят за развитието на емоционална интелигентност и ефективно междуличностно взаимодействие при младите хора. Обучението ще даде на участниците систематизиран инструментариум, базиран на на игрови активности, които те да използват при работата си с деца, за да подпомогнат личностното им развитие, обясниха от читалището. Техниките се основават на ученето чрез преживява, придобиване на личен опит и себепознанието. Сред лекторите ще е и психологът Мадлен Алгафари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.