Медали от песенен конкурс в Италия за славеите на Немигенчева

Християн Балев и Нона Немигенчева (сн. личен архив)

С успешно участие в Международен песенен конкурс в Италия приключиха учениците на вокалния педагог Нона Немигенчева 2020 г. В края на декември четирима от тях получиха съобщения за отлично класиране в състезанието по майсторско изпълнение на поп музика. Все още чакат наградите си, но това не е най-важното, но е жалко, че пандемията проваля много неща, споделя Нона Немигенчева.

Конкурсът, разбира се, е проведен дистанционно. За целта са изпратени клипове с изпълненията, подготвени през октомври и ноември миналата година.  Работени са тук, в Панагюрище. Подчертавам това, тъй като е ясно, че много от участниците са разполагали с категорично по-висока техника за запис. И въпреки това международното жури класира:

Християн Балев на първо място в неговата възрастова група за изпълненията му на песента „Рали“ (оригиналът е на Васил Найденов) и за „Ла бамба“. Християн е на 8 години.

Иван Бондар взима трето място и специална награда във възрастовата група 17-26 години. Той е само на 17 години и се състезава с младежи от висши музикални училища от цяла Европа.

Лора Коруджиева, с която работят Нона Немигенчева и Пепа Филина, взима две специални награди. Специална награда взима и Кристина Гочева. Двете с Лора са на по 13 години.

На възпитаничките на Нона Немигенчева и нейните колеги им предстоят серия участия в български и международни конкурси, но засега не правят големи планове, защото не се знае дали тези форуми ще бъдат онлайн или присъствено. Клиповете всъщност са налични и Немигенчева има готовност да ги изпраща, например в Карлово или за „Пътят на славата“ в София. „Би трябвало да направим нови песни. Не е в принципите ни да повтаряме изпълнения, макар това в днешно време да е обичайна практика“ – коментира Немигенчева, но на този етап е невъзможно заради рестрикциите поради пандемията.

Е, това все някога ще свърши и няма да е далеч времето, когато всичко ще се върне на нормалните си места, е мнението на екипа на „Време“. Пожелаваме скорошни нови успехи на талантите на Панагюрище.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.