Момиченца са първото бебе за 2021 г. и последното за 2020 г.

В деня на родилната помощ – 21 януари, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“  г-жа Галина Матанова, ориса първото родено бебе в общината за 2021 година – Алис Илиян Керкенякова, родена на 2 януари. Алис е първо дете в семейството на Йоана Вълкова и Илиян Керкеняков.

По традиция, на този ден, своето наричане получи и последното родено бебе за 2020 година – Цвети Николаева Енчева, с родители Ива Ерелийска и Николай Енчев. Цвети е родена на 28 декември 2020 година.

Г-жа Матанова поздрави родителите с щастливото събитие – раждането на първородно дете и пожела на децата да бъдат здрави, да растат щастливи, обградени с любов, славни в живота си с безценни човешки добродетели и успехи. Нека съдбовната им орисия, да са славните бебета на община Панагюрище, да им донесе много късмет. Според поверието, когато първото новородено за годината е момиче, е на плодородие, берекет, щедрост и милосърдие.

Младите семейства получиха цветя, медали, с герба на община Панагюрище и гравирани имената на дечицата, както и подарък за новородените.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.