Фондация „Една от 8“ дари 100 комплекта в помощ на онкопациенти на МБАЛ „Уни Хоспитал“

100 комплекта по програмата „Розова прегръдка“ за жени, преминаващи лъчетерапия, осъществявана с подкрепата на NAOS България, подариха популярната ТВ водеща Нана Гладуиш и представители на Фондация „Една от 8“ на онкологични пациенти на „Уни Хоспитал“. Комплектите включват изработен от фина памучна материя шал, мостри на специализирана козметика за пациенти на лъчелечение, информационни материали.

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и отделението по Медицинска онкология, и д-р Захари Захариев, началник на отделението по Лъчелечение, благодариха за жеста и споделиха, че подобни инициативи трябва да обединяват специалисти, пациенти и общество, за да имат истински успех.

Онкологичният център на „Уни Хоспитал“ е първият в страната, на който дамите от „Една от 8“ направиха дарение по програмата „Розова прегръдка“.

„Екипът на Онкологичния център е подбиран специално, хората, които са тук на лъчелечение, могат да го потвърдят – отношението към пациентите при нас е различно от стандартното. Пациентите в България трябва да бъдат обгрижвани, по начина, по който това се случва в САЩ и Европа“, сподели д-р Кръстева.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.