В „Асарел-Медет“ АД стартира традиционната доброволна кръводарителска акция

Общо 18 асарелци се включиха още в първия ден в доброволната кръводарителска акция на „Асарел-Медет“. Инициативата е част от националната кампанията „Капка по капка – живот“ и се провежда в Здравна служба „Асарел“ от 8 до 12 февруари. Партньор отново е Районният център по трансфузионна хематология – Пловдив.

Всеки ден от 9.30 до 14.00 ч. се дава възможност на желаещите да се включат в бъзвъзмездното кръводаряване. След като през 2020 г. за първи път беше организирана такава кампания в извънредна обстановка, и през тази година акцията протича при строго спазване на всички необходими противоепидемичните мерки, за което следи екипът на здравната служба. За по-добрата и безопасна организация отново е въведено предварително записване на кръводарителите, така че да няма никакво струпване на хора.

Сред първите кръводарители бе инж. Тодор Ганджов от ВОС „Люляковица“, който вече няколко пъти е ставал кръводарител в асарелската акция, а и преди да започне работа в компанията, редовно е подкрепял тази кауза. „Чувството да станеш кръводарител трудно се описва с една дума. Имаш едно страхотно усещане на гордост и удовлетворение от извършеното благородно дело“, сподели Ганджов, минути след като дари кръв. В акцията се включиха още Мариян Грамчев и Стоян Гергишанов от обогатителна фабрика „Асарел“, Кръстьо Акрабов от отдел „Ремонт Рудник и ЦРБ“, Кети Беломачева от отдел „Качествен контрол“ и още много други.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.