Три години откакто го няма дядо Добри

Днес, 13 февруари, се навършват три години от смъртта на дядо Добри. В малката църква в село Байлово отец Серафим и епископ Поликарп са отслужили заупокойна света литургия от 09:00 часа, в негова памет, съобщават от Кремиковския манастир, където дядо Добри прекара последните си дни.

Последните си няколко години дядо Добри прекара в Кремиковския манастир, където и почина. Погребан бе в двора на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, в родното му село Байлово – точно до постройката, в която живееше в края на живота си. На погребението му, състояло се на 15 февруари 2018 г., присъства патриарх Неофит, както и десетки свещеници и стотици миряни от цялата страна.

Къщичката, в двора на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, в родното му село Байлово, в която живееше дядо Добри

Дядо Добри живя в крайна бедност, а всички пари, които събираше даряваше на български православни храмове. Той е и най-големият дарител на храм-паметник „Александър Невски“ със сумата от 37 500 лв. събрана от него.

Преди няколко години екип на „Време“ се срещна с него. Тази среща ни вдъхнови да създадем едно кратко филмче, а също и страница във вестника.

Приживе, с тихата си мисия, той спечели сърцата и душите на много хора. Вярвам, че всички те го помнят, а дано и разказват на идните поколения за него и примера, който даваше …

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.