Димитър Цоцорков: Минната индустрия е стабилна и инвестира в нови технологии

Минната индустрия е устойчива в България и остава стабилна в кризата, защото в добри времена постоянно инвестираме в нови технологии. Това обяви председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков, който на 17 февруари участва в публична онлайн дискусия „Лидери за ново начало“, която се организира от Нов български университет. Той даде за пример, че в „Асарел-Медет“ са инвестирани 1.4 млрд. лв. през последните две десетилетия в съвременни технологии, машини, оборудване, обучения, безопасност на труда и опазването на околната среда. „Нашите инвестиции са от много години назад и са за много години напред“, подчерта той.

Компанията постоянно влага средства също и в обучението на служителите си. Специално се набляга на развитието на младите специалисти и на дуалното обучение, което се осъществява в „Асарел-Медет“. “Устойчивото лидерство е това, което е с фокус върху хората. Никой не може да има бизнес успех, ако хората не се чувстват щастливи на работното си място и ако компаниите не инвестират в развитието на своите региони”, каза Цоцорков. Той говори още за извършената голяма автоматизация на процесите, но и за бъдещите приложения на изкуствения интелект в минното дело, които също ще създават нови възможности за иновации.

Във форума участваха още инж. Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни дейности” за дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България; д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България; проф. д-р Уейн Вайсер – световно признат академик и практик, един от Топ 10 на най-влиятелните мислители-преподаватели по отговорен бизнес, влиятелен специалист по корпоративна социална отговорност; д-р Марина Стефанова – председател на Българската асоциация на специалистите по корпоративна социална отговорност (БАКСОС) и консултант по програмата „Бизнес за резултати“ на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в България, създател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox“ на Фондация „Каузи“; д-р Жюстин Томс, преподавател в НБУ в департамент „Медии и комуникации“, основател и мениджър бизнес развитие на водещата българска уеб агенция ABC Design & Communication.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.