Мащабна инвестиция на търговски център в Панагюрище (видео)

Камък от Зографския манастир за здраве и успех ще се вгради в основите

Мащабна ритейл структура ще се изгради в Панагюрище, стана ясно днес, 15 март 2021 г., по време на символичната първа копка на обекта. Той се намира в южната част на града посока Пазарджик и инвеститорът, позициониран в Пловдив е с амбицията развлекателният център да стане готов в рамките на девет месеца. Комплименти към града изрече председателят на борда на директорите на фирмата инвеститор Николай Пенев и от думите му стана ясно, че изборът на мястото не е случайно. Според него Панагюрище заслужава вече да си има многофункционален търговски и развлекателен център, който със сигурност ще привлича и много външни клиенти.

Центърът ще се разположи на новорехабилитирани 7 хил. кв. метра площ, като специален акцент ще са зелените площи и паркинг, а вътре ще се настанят търговски обекти, както и мащабен ресторант с детски център, кафетерия, място за развлекателно игри и пр. Била и Jysk са сред първите клиенти на бъдещата търговска площ. За ресторантската част е възможно да се потърси и франчайз структура с опит и престиж.

Н. Пенев привлече вниманието на участниците в церемонията към каменна плоча, подарена от игумена на Зографския манастир с пожелание за успех, здраве и благоденствие. Плочата ще бъде вградена в строежа. Тържествен водосвет и първа копка с багер, а и в обикновена лопата изпълниха представители на инвеститора и изпълнителя на обекта, след което отец Антон извърши водосвет за здраве.

Очаква се новият градеж да създаде допълнителни условия за развитие на Панагюрище като привлекателно за живот място още в началото на идната година.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.