Отборът на „Асарел-Медет“ спечели шахматния онлайн турнир „Игри за добрини“

Преди броени минути завърши първият виртуален шахмат турнир от проекта „Игри за добрини“, организиран от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) и чиито домакин днес, 20 март, бе „Асарел-Медет“ АД. Спортната надпревара се проведе в платформата lichess.org, като стартовият час бе 11,00.

Победител в турнира стана отборът на „Асарел-Медет„, който спечели и наградния фонд от 2500 лв. Каузата, за която ще бъде използвана сумата от наградата е закупуване на електронни шахматни дъски за панагюрският шахматен клуб „Оборище“. Отборът на асарелци бе съставен от Петьо Караджов, Иван Смилянов, Васил Цветков и Петър Хаинов.

В шахматната надпревара участие взеха 5 отбора, а главен съдия бе Илияна Полендакова.

Други участници в турнира бяха отборите на АЕЦ „Козлодуй“, „Овергаз“, „ТехноЛогика“ и „Софарма“, като всеки от тях защитаваше своя благотворителна кауза.

Борбата за първото място бе изключително оспорвана, но отборът на „Асарел-Медет“ успя да надделее над съперниците си като събра актив от 36 точки. Веднага след тях застана отборът на „Овергаз“ с 35 точки, следван от тимовете на „ТехноЛогика“ – 28 т., АЕЦ „Козлодуй“ – 25 т. и „Софарма“ 24 т.

Турнирът е част от проекта „Игри за добрини“ и е предназначен за отбори на компании, които се състезават за припознати от тях социални каузи.

Събитието бе е с продължителност 2 часа, с мониторинг на платформата ZOOM. Регламентът определяше състава на отборите да е с максимум 5 състезателя, като в класирането участваха тримата с най-много точки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.