Ритейл парк правят в Пирдоп

Снимка: Стад Близнаков

Близък по структура на панагюрския ритейл парк ще се появи и в гр. Пирдоп, съобщиха икономически медии. Направена е първата копка със съответния тържествен ритуал и се предполага, че строежът ще приключи в края на годината, когато е планирано откриването на първата му фаза. Втората фаза от проекта ще е в началото на 2022 г.

Името на търговския и развлекателен комплекс ще е „Средногорие“ и ще се разположи на 10 хил. кв. м. Ще побере в себе си поне 15 магазина, заведения за хранене и детски площадки.

Компанията инвеститор е „Стад Близнаков“, собственост на Христо Близнаков, който вече е постигнал договореност за наемане на търговските площи с Billa, dm, Pepco и Техномаркет. Инвестицията е за около 10 млн. евро. Очаква се първоначално паркът да създаде 350 нови работни места, а след като проектът бъде завършен изцяло, може да надвишат 400.

Инвеститорът споделя, че се е насочил към Пирдоп, тъй като в региона има платежоспособни жители, както и отличен трафик от столицата. Според него за по-малките градове такъв комплекс е по-подходящ, отколкото изграждането на МОЛ като в големите центрове, защото при ритейл парковете посещението е по-улеснено като логистика.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.