В ОУ „Проф. М. Дринов“ стартират дейностите по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“

Националната програма има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM /Science, Technology, Engineering, Math/.

Училищният проект се изпълнява с подкрепата на Община Панагюрище, а бизнес партньор е една от водещите фирми в града – „Оптикс“ АД Панагюрище с изпълнителен директор инж. Иван Чолаков.

В ОУ „Професор Марин Дринов“ ще бъде изграден иновативен учебен център „Знание в действие“, модел на бъдещата среда на учене – отворена, вдъхновяваща, творческа, такава, в която ще се формират следващите поколения иноватори и творци.

STEM центърът ще се състои от няколко зони:

  • Виртуална лаборатория – за по-детайлно, ясно визуализирано и практически ориентирано усвояване на теоретичните познания в STEM дисциплините.
  • Практическа лаборатория – за провеждането на практическа и експериментална дейност в областта на природни науки, математика и изкуства.
  • Станция „Креативност“ – за стимулиране на екипната работа и креативността на учениците.
  • Мултифункционално пространство – за събирания, изложби, обсъждания, прожекции и други дейности от училищния живот.
    Към STEM центъра ще бъде изграден методически кът за учителите и зони за отдих и за самостоятелно учене, а фоайето ще се превърне в зелен кът и ще се използва за учене и социализация от всички ученици в училището.
    С реализацията на проекта учениците ще бъдат поставени в отговорна и активна позиция за трансформиране на системата от получаване на готови знания в самостоятелно познание, в нови дейности, в нов вид педагогическо общуване.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.