„Първа копка“ на проекта за саниране на многофамилни жилищни сгради в града (видео)

Днес, 7 април, в 10,00 ч. се състоя официалната церемония „Първа копка“, с която Община Панагюрище даде старт на изпълнението на проекта за саниране на многофамилни жилищни сгради в града.

Участници в церемонията бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, зам.-кметът Галина Матанова, председателят на ОбС-Панагюрище Христо Калоянов, Мария Стойковска – председател на сдружение на собственици на жилищата, които ще се санират, управителят на фирмата изпълнител „Астрал Инжинеринг“ Дичо Щилянов и управителят на „ВиК – Панагюрище“ Марин Вулев.

По стара българска традиция, за успешното изпълнение на проекта, заместник-кметът на общината Галина Матанова плисна менче с вода.

С церемонията бе даден старт на строително-монтажните дейности на многофамилни сгради – блок №6 на ул.  “Георги Бенковски“ № 96, блоковете № 7 и № 8 на ул.“Делчо Спасов“ и ул. „Олга Брадестилова“ № 18.

Стойността на проекта е 1 224 574,00 лв, като финансирането от ЕФРР е 1 040 888,24 лв, а националното финансиране 183 686,16 лв.

Срокът за изпълнение на проекта е до 9 септември 2021 г., като управителят на фирмата изпълнител Дичо Щилянов обеща, че още преди този срок ще финализират проекта.

След церемонията се проведе и встъпителна пресконференция по проекта, на която бяха представени основните цели, планираните дейности и очаквани резултати от изпълнението на проекта, сроковете за изпълнение, размерът на финансовата помощ и др.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.