Акушерка П. Карабойчева: Работих всеотдайно в помощ и утеха на раждащата жена

Парашкева Карабойчева е акушерка в Отделението по акушерство и гинекология на Панагюрската болница повече от 40 години. Преди броени седмици излезе в заслужен отдих, споделяйки, че целият ѝ трудов стаж преминава тук.

„Децата са живите цветя на природата“ – на тях посветих професионалния си път, сподели с колегите си дългогодишната акушерка и припомни, че в началото на професионалния ѝ път лекари, колежки акушерки и санитарки са я приели радушно. Бяхме много добър и сплотен екип, обединяваше ни Хипократовата клетва и принципът „Един за всички – всички за един“. Работих всеотдайно в помощ и утеха на раждащата жена, на болната пациентка, на тази, която ѝ предстоеше операция. В нелекия и дълъг трудов процес съм изпитвала най-различни чувства и емоции, разказва Парашкева Карабойчева.

Най-върховното и приятно вълнение е когато в ръцете ти се появи новият живот, удовлетворението и радостта са невероятни – едни и същи както при първото бебе, така и при последното. Така се случи при мен, че и първото, и последното бебчета, които посрещнах са момчета, разказва развълнувано акушерката. За нея най-важно остава, че е била нужна и значима през годините, в които е работила предано и последователно. Чувствам се удовлетворена от изпълнения професионален дълг и благодаря на Бог, казва Парашкева Карабойчева и допълва, че е благодарна на дъщеря си за дните и нощите, в които е била без майка си.

В последния си работен ден Парашкева Карабойчева благодари сърдечно на настоящото ръководство на лечебното заведение на многобройните родилки и пациентки, пожелавайки им здраве и щастие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.