Официално връчиха наградата „Любородие“ (видео)

Днес, 20 април, бе връчена Общинската награда за краеведска дейност „Любородие“, учредена от Община Панагюрище и ОУ „Двайсти април”. Тази година призът бе присъден посмъртно на Томи Наплатанов за цялостния му творчески и професионален път, и достойните му житейски каузи.

Преди самата церемония по връчване на наградата, ученици от ОУ „Двайсти април” участваха в поход от школото си до Вечния огън в подножието на Мемориален комплекс „Априлци“, като събитията, с които ОУ „Двайсти април” отбелязва своя патронен празник.

Призът бе връчен от кмета на община Панагюрище Никола Белишки на сина на Томи Наплатанов – Калоян Наплатанов, пред Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци“.

„За моя баща Панагюрище не беше само родно място, а кауза, на която посвети целия си живот“, каза Калоян Наплатанов, след като получи приза. Като достоен син на своя баща той реши да дари получената парична награда на училище „20 април“, която да се ползва да родолюбива кауза.

„Мило момче, приемам с възхищение и благодарност от името на цялото училище този жест“, благодари директорът на „20 април“ Дида Карайлева.

Събитието бе съпроводено с кратка програма, в която бяха ученици от ОУ „Двайсти април” изпълниха песни посветени на Априлската епопея. Бяха рецитирани също няколко стиха на Томи Наплатанов.

Събитието беше част от Общинската годишна програма на тържествата по случай 145-та годишнина от Априлската епопея и част от събитията, с които ОУ „Двайсти април” отбелязва своя патронен празник.

Венци и цветя на почит към героите от Април 1876 година бяха поднесени пред Вечния огън.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.