Утвърден историк изследва

Очаквайте в тазседмичния брой на „Време“ едно наистина професионално изследване за ролята на Клуб „Традиция“ – Панагюрище от историка Георги Керкеняков.

Керкеняков поглежда на дейността на Клуба от една особено важна страна – присъствието на „Традиция“ не просто като атракция, но и като влияние за изграждането на патриотично светоусещане, здрава памет върху фактите от българската история, приобщаване към занимания със съществени теми и дейности от страна на младите и пр.

В своето изследване историкът проследява 20-годишната история на панагюрския клуб, но не проста като фактология, а като развитие на една съвременна българска философия и светоусещане, достойни за уважение и присъединяване. Неслучайно, внушава Г. Керкеняков, привържениците и членовете на Клуба непрекъснато се увеличават, а познанията на всички тях по конкретни исторически моменти растат. Така че освен интересната атракция в дейностите на „Традиция“ в национален мащаб и в частност в Панагюрище имат силно интелектуален привкус, което в днешно време е факт, достоен за уважение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.