Ученичка от Панагюрище с второ място в художествен конкурс

Ученичка от Панагюрище получи втора награда в конкурса на „Напоителни системи“ ЕАД. Състезанието е традиционно и е посветено на Деня на водата и се провежда ежегодно. На участниците се дават грамоти и предметни награди.

Тази година темата беше „Какво е за мен водата”. Участниците са в две възрастови категории – до 6 години и от 7 до 14 години. Панагюрското момиче Анна Жиликова спечели второ място със своята рисунка в категорията 7-14 години. Анна е на 12 г. и рисунката й, заедно с другите наградени, ще бъде използвана за в календара на „Напоителни системи“ ЕАД за 2022 година, както и в рекламни и информационни материали на Дружеството.

През 2020 г. Анна спечели първо място в конкурса. Тя е ученичка в ОУ „Проф. Марин Дринов“. Преподавател по изобразително изкуство на Анна е Пепа Машева.

Световен ден на водата се отбелязва ежегодно е предложен на Конференцията за околната среда и развитието, проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси.

Малката художничка бе победител тази година и в конкурса за рисунки на Пчеларско дружество „Акация“ в Панагюрище, което бе на тема „От цветчето до меда“. Той се проведе онлайн по повод Деня на пчеларя 10 февруари.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.