Връчиха годишните награди на Ротари клуб – Панагюрище

Ротари ПРИЗнание за 2020 г. получи МБАЛ „Уни Хоспитал“ за високи постижения в борбата с COVID-19. Това стана този вторник, 27 април. Отличието беше връчено от президента на „Ротари клуб“ – Панагюрище Иван Иванов на управителя на болницата д-р Красимира Чачова-Ранчева. „В тези трудни времена наистина е предизвикателство справянето с COVID– 19. През много предизвикателства минахме, в момента сме в трудности, сигурно още много трудности предстоят, но когато всички сме заедно в тази обща борба, смятам, че ще се справим!“, каза д-р Чачова, като благодари за наградата.

По време на събитието бе връчена и наградата-премия „Стефан Чуклев”. Нея тази година получиха два млади панагюрски таланта за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора.

Приза получиха младите художници Петя Недева, ученичка в 12-ти клас на СУ „Нешо Бончев“ и Петър Попов, ученик в 9-ти клас, специалност „Изящни изкуства“ в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” – Пловдив.

Това са наистина млади хора, които рисуват със сърцето. Това означава, че всичко, което те правят първо го усещат и след това размишляват. Частица от това, което те знаят за истината са я получили и от мен, защото сърцето показва къде е истината“, каза художникът-ротарианец Нистор Хаинов и пожела на Петър и Петя: „Бъдете си такива чувствени и така ще успеете в живота!“

Наградата на Петър получи неговата майка Цеца Плачкова. „Това е голямо признание за моя син, и аз благодаря от негово име на „Ротари клуб” – Панагюрище, благодаря за чудесната инициатива, пленера и наградата в памет на Стефан Чуклев, един млад талант, прекъснал твърде рано житейския си път„, каза тя.

„Нямаше да съм тук, ако не беше г-н Хаинов, защото той ми показа пътя и ми подаде ръка да тръгна, да се развивам в това, което наистина искам, и това е изкуството!“, каза Петя Недева и добави:“Мой вдъхновител също е братовчед ми Стефан Чуклев. За мен е чест да бъда удостоена с награда, носеща неговото име!“.

Наградите Ротари ПРИЗнание се връчват за 12-та година от „Ротари клуб“ – Панагюрище.

Стефан Чуклев

Наградата-премия „Стефан Чуклев“ се връчва за четвърта година, а средствата за нея бяха събрани от продажбата на картини и фотографии, направени по време на ежегодния фотографски и живописен пленер, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище, който също носи името на Стефан Чуклев.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано. Наградата бе учредена по предложение на ротарианеца Нистор Хаинов, учител по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“. Връчването на тази премия се превърна в традиция, като всяка година „Ротари клуб” – Панагюрище стимулира млади, талантливи хора, които се изявяват в различни сфери.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.