Уроци по родолюбие, във всички образователни институции в община Панагюрище, посветени на 145-ата годишнина от Априлското въстание

Уроци по родолюбие и поднасяне на венци и цветя пред паметниците на герои от Априлската епопея, изпълват дните в навечерието на 145-ата годишнина от Априлското въстание.

В тематична викторина „Да се знае, да се помни“ се изявиха децата от четвърта подготвителна група на Детска градина „Райна Княгиня“, а трета и четвърта подготвителни групи участваха в конкурс за художествено изпълнение на песен или стихотворение „Април народен, Април бунтовен“.

alt

Музикално-поетичен рецитал „Април бунтовен“ представиха децата на четвърта подготвителна група на Детска градина „Първи юни“.

Горди потомци на априлци са и децата от Детска градина „Пролет“. Бъдещите първокласници изразиха почитта и преклонението си към делото на героите от славната Априлска епопея, с художествена музикално-танцова композиция „От векове на векове“.

В Детска градина „Брезичка“ се проведе викторина „Панагюрище в картини“, с участието на децата от подготвителните групи.

alt

Танцова композиция „Бунтовен април“ представиха децата от подготвителна група на Детска градина „Звънче“.

alt

В годишната програма на тържествата, посветени на 145-та годишнина от Априлското въстание, се включиха и училищата на територията на община Панагюрище.

Основно училище „Проф. Марин Дринов“ откри изложба „С поглед към подвига на Априлци“, с участието и наученици от дриновски училища в София и Кюстендил. Творбите пресъздадат величието на славното време в картини, сред които множество отличени и наградени.

Дриновци се включиха и в конкурса за рецитаторско майсторство „Да помним, че чеда сме на земята, велик народ и на народ прочут!“.

Възпитаниците на Основно училище „Двайсти април“ подготвиха и изнесоха концерт от патриотични песни „Празнуваме с песен“.

alt

Основно училище „Свещеник Недельо Иванов“, село Поибрене, се включи активно в Годишната програма, посветена на 145-та годишнина от Априлското въстание, организирайки музикално литературна програма „Април бунтовен“ и лекоатлетично състезание „Априлци“, с участието на учениците от начален етап на образование.

В Общинския ученически конкурс „България – късче от рая“, организиран от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище се включиха 200 ученици от общината и страната.

Община Панагюрище благодари на всички директори и учители, посветени на каузата да разпалват пламъка на родолюбието, за да пребъде България!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.