1739,40 лв събраха за благотворителност от Великденския си базар панагюрските червенокръстци

Доброволците на БЧК и БМЧК-Панагюрище организираха няколко събития по Проект ”Великден” – 2021 година

Дарители в кампанията на БЧК „Великденски козунак” тази година станаха три дами – две съветнички от местния парламент и съпругата на известен бизнесмен от града. Със средствата бяха закупени 157 козунака, които доброволците раздадоха на възрастни, лежащо болни и социално слаби хора. 52 козунака дариха на училището в с. Поибрене и училищното ръководство зарадва с тях семействата на учениците си за празника.

Великденски базар“ е другото важно събитие от календара на БЧК. Възрастните доброволци изработиха прекрасни пролетни и великденски артикули, които младежите от БМЧК предложиха на базар на 17-ти, 24-ти, 30-ти април – Разпети петък. От благотворителната разпродажба бяха събрани 1739,40 лв. Това са средства, които организацията ще използва за работа с деца в неравностойно положение и подпомагане на социално слаби семейства.

Великденски базар“ проведоха и учениците от Училище „20-ти Април” в Панагюрище. Те събраха сумата от 304,12 лв., която по решение на ПС предоставиха в организацията на БЧК за подпомагане на деца и хора в нужда.

„Изказваме искрена благодарност на дарителите и им  желаем здраве, светлина и топлина в семействата им! Благодарим им за човещината и голямата любов, която носят в сърцата!“, заявяват от БЧК – Панагюрище

Следващият проект на доброволците е „Книжка купи – левче дари” и е продължение на една идея от преди две години. В него, ще бъдат предлагани за продажба книги, дарени на БЧК и със събраните средства ще се вършат нови добри дела. Тази година събраните средства ще бъдат дарени за възстановяване на църквата в с. Поибрене. Така, че ако искате да дарите средства за едно добро дело, видите панагюрските младежи червенокръстци на сергия с книги и си харесате заглавието – подарете левче, спасете книга и дайте лептата си за едно добро дело.

Основната цел на БЧК е да помага хората в нужда и да направи по-добър и поносим живота на страдащите и тези, които имат нужда от внимание и помощ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.