90 участника в Седмия Открит турнир по шахмат Панагюрище този уикенд

90 са записалите се за участие в Седмия Открит турнир по шахмат Панагюрище, който ще се проведе на 8 и 9 май в зала „Арена Асарел“.

За първи път, благодарение на подкрепата от „Аарел-Медет“ организаторите, ще проведат турнира изцяло със собствена материална база, за което те изказват благодарността си на ръководството на минната компания. В предишни години за осигуряването на необходимия брой шахматни дъски се е разчитало на сътрудничеството с други клубове.

След отшумяването на пандемията организаторите се надяват догодина да могат да посрещнат 120 състезатели.

За това издание на турнира, благодарение на спечелените „Игри за добрини“ от отбора на асарелци, съставен от Петьо Караджов, Иван Смилянов, Васил Цветков и Петър Хаинов, бяха закупени 4 електронни шахматни дъски. Това ще направи възможно излъчването на живо по цял свят на шахматни партии, които любителите на древната игра да могат да наблюдават в реално време.

Голяма част от шахматистите, участвали веднъж в турнира се завръщат отново и отново. Такъв е случаят с Андре Тулие от Франция, който и тази година ще се включи в шахматната надпревара. Особен интерес за участниците в турнира представлява и историческото минало на града ни, с което се запознават в Музея и историческите ни места.

Организатори по традиция са ШК „Оборище“ и Шахматна секция към „Асарел-Медет“ АД с подкрепата на Община Панагюрище, Асоциация на спортните клубове и БФ Шахмат 1928.

Това издание на турнира се очертава като най-силното до момента.

Европейска шампионка пристига тук за традиционния шахматен турнир

Спортното събитие е все по-привлекателно за любителите на шахматната игра от страната и чужбина В ход е подготовката за провеждането на Седмия Открит турнир по шахмат Панагюрище, който ще се…

Оценяване:

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.