Дриновци ще представят община Панагюрище на областния кръг на Националното състезание по БДП

Ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“ ще представят община Панагюрище в Националното състезание по БДП – областен кръг за I състезателна група, ученици от V-VII клас, който ще се проведе на 15.05.2021 г.  в СУ „Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик. Те завоюваха това право след участие в Общинския кръг на Националното състезание по БДП, което се проведе на 7 май, съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест. В него учениците от отбора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ с ръководител Петранка Панчева показаха отлични познания по безопасност на движение по пътищата и демонстрираха умения в майсторско управление на велосипед.

Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и  националните състезания по професии през учебната 2020/2021 година.

Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.