Силна конкуренция на Държавното по кикбокс в направление „Татами“ в Панагюрище

Домакин на спортното събитие е СК „Оптикс“

Днес, 15 май, в Панагюрище стартира Държавното първенство по кикбокс за всички стилове в направление „Татами“. Състезанието се организира от Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай, а домакин за пръв път е местният СК „Оптикс“. Общо 328 състезатели от 21 клуба ще спорят за призовите отличия в стиловете „Пойнтфайтинг“, „Киклайт контакт“ и „Лайт Контакт“. Броят на заявките в различните категории е двоен – над 650.

Малко преди започването на двубоите председателят на съдийската колегия в направление „Татами“ Деница Миленкова обясни разликите в трите стила:

„Пойнтфайтингът“ е една от най-леките дисциплини. Това е т.нар. „точков“ кикбокс, където по-бързият, по-взривният и по-техничният печели. При него, при отбелязана точка, реферът спира мача, отсъжда точката и играта продължава. Съдията спира срещата и, когато има нарушение или отсъдено наказание. При „Киклайт контактът“ част от техниките са тип „лоу кик“. При „Лайт контактът“ са разрешени удари над кръста, докато при „Киклайт контактът“ са позволени удари и под кръста – лоу-кик.“

Треньорът на СК „Оптикс“ Здравко Еров заяви:

Радваме се, имаме възможността да сме част домакини на Държавно първенство по кикбокс. Стиловете в направление „Татами“ са една идея по-близки до другия боен спорт, с който се занимаваме, а именно Таекуондо-то. Надявам се, че сме се справили с нашата част като домакини. Панагюрище има традиции в организирането на състезания по бойни спортове и имаме желание да развием тук в тази насока и кикбокса. Една от идеите ни е да направим голям международен турнир.“

Панагюрище е един чудесен и много гостоприемен град, с много история. Щастливи сме, че кикбоксът все повече се популяризира като спорт и все повече клубове, членове на Конфедерацията, имат желанието да организират Държавно първенство. По този начин се развиваме, защото всяко едно състезание води в клубовете нови хора.“, каза председателят на БККМТ г-н Галин Димов.

Двубоите се играят на три полета, като на Татами 1 са срещите в стил „Пойнтфайтинг“, а на Татами 2 и 3 – в стиловете „Киклайт Контакт“ и „Лайт Контакт“. Държавното първенство по кикбокс в Панагюрище продължава до утре, 16 май.

Източник: kickboxing.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.