Ще отбележим 24 май с редица събития. Вижте програмата

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренасящ възрожденския си  дух през годините. Това е денят на буквите, на просветата, на духа! И на гордостта „че и ний сме дали нещо на света –  на вси славяни книги да четат.“  В Панагюрище празникът ще бъде отбелязан с програма , в която  ще вземат участие Община Панагюрище, културни и образователни институции.

24 май е  ден, в който се прекланяме и пред учителите, творците, будителите, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието!

Тържествената церемония за връчване на наградите  „Учител на годината“ за 2020 и 2021 година, награда „За принос към бъдещето на Панагюрище“ и награда „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ ще се състои на 24 май, от 16:00 часа, в двора на Исторически музей – Панагюрище, организирана от Община Панагюрище.

Номинирането за „Учител на годината“ е възможност Община Панагюрище да отличи високо оценените: професионализъм, граждански принос и значими постижения на днешните учители, които посветени на високохуманната професия, всеотдайно „водят бъдещето за ръка“.

Награда „За принос към бъдещето на Панагюрище“ и брошка „Златен ритон“ ще получи всеки преподавател, завършил достойния си професионален път в периода  май 2019 – май 2021 година, а награда „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ ще бъде връчена на служители от културните институции на територията на община Панагюрище.

Община Панагюрище организира и инициатива „24 май за мен е…“, чиято цел е да насърчи хората да изразят благодарност към личност, която ги вдъхновява. Посланията ще бъдат предадени на вдъхновителите, а на включилите се ще бъде дарена книга.

Празнични събития изпълват седмицата, посветена на най-българския празник, във всички образователни институции. В малките населени места читалищата – като водещи културни институции, почитат 24 май, организирайки празници за местните общности.

Програмата на събитията, посветени на 24 май, можете да видите  ТУК.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.