ОУ „Двайсти април“ със събитие за Европейския ден за борба с наднорменото тегло

В ОУ „Двайсти април“ по инициатива на шестокласничката Нелина Кършева, членовете на Ученическия съвет и техният ръководител г-жа Деница Георгиева, организираха събитие, посветено на Европейския ден за борба с наднорменото тегло – 22 май. Проведени бяха специални занятия с учениците от трети и от четвърти клас, посветени на здравословния начин на живот. Целта бе да се припомнят причините за свръхтеглото и затлъстяването – обездвижване, моделът „fast food“, ниската двигателна активност, липсата на хранителни навици. Всички участници в мероприятието се убедиха колко важен е интензивният прием при храненето на биологично активни вещества – витамини, минерали, антиоксиданти и фибри.

С помощта на специално подготвени интерактивни игри, учениците откроиха храните, които са полезни и важни за правилното развитие на детския организъм.

Тази учебна година Ученическият съвет в панагюрското школо за втори път подготвя и провежда мероприятие, свързано със здравословния начин на живот – през есента бе отбелязан и Международният ден на здравословното хранене 3 ноември.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.