В с. Бъта за 24 май празник с душа и от сърце

Празнична привечер в с. Бъта организираха кметството и читалището и той събра цялото село. Хората, зажаднели за общуване и усещане за общност, особено в деня на най-хубавия български празник, се стекоха пред читалището, за да подкрепят децата и да почетат Братята Кирил и Методий.  Селото се събра, говореха си всички, а децата сякаш извираха от къде ли не.

Кметът поздрави всички жители на селото и особено учителите – бивши и настоящи. Поднесе им цветя и пожелания за още много години съзидателен труд в името на просветата и децата. Накрая ги покани на малък коктейл с чаша червено вино.

За празника децата и младежите от читалището се бяха погрижили за празнична програма и се виждаше как всички се радват на възможността отново, след почти две години пауза, да са на сцена с публика. А публиката не пропускаше да се засмее одобрително и да аплодира въодушевено песните и рецитациите на децата, дори когато не всичко беше наред. Много емоции събраха малчуганите от детската градина, които тепърва трябва да свикват със сцената.

Четирима са абитуриентите на селото тази година – четирима млади мъже. Както е традицията в селото от преди поне 10 години, кметът им поднесе паметни плакети и всички ги аплодираха с удоволствие. Пожелаха им силен старт в живота, късмет и щастливо бъдеще.

Така се прави хубав празник – с душа и от сърце. С чисто сърце и с желание да направиш добро и да сътвориш повод за настроение и радост. А най-вълнуващият момент беше, когато хората изслушаха Химна на Кирил и Методий  на крака.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.