Поздрав от кмета Никола Белишки по случай 24 май

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,
УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,
УВАЖАЕМИ ДУХОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

24 май е ден, в който с гордост и признателност славим светлото дело на нашите първоучители – Светите Равноапостоли Кирил и Методий. Те промениха историята на България, на цялото славянство, на Европа и на света. Дадоха ни азбука, а с нея – книжовност, просвещение и духовна сила.

24 май не е просто празник на буквите и на славянската писменост. Това е празникът на българската книга, на нашата просвета и древна култура, празник на най-ранния европейски хуманизъм, на прогреса, празник на духовното преобразяване и извисяване.

24 май е личен празник на всеки един от нас – от момента на първата научена буквичка, от първата написана думичка, от първата книга, която ни е развълнувала.

Това е ден, в който с уважение и благодарност се прекланяме пред Вашето делото, скъпи наши просветители, творци и стожери на българската духовност и култура! Пред стремежа Ви да съхранявате красотата и мъдростта на родния език, пред усилията Ви да опазите величието и безсмъртието на българския дух, пред желанието Ви да предадете силата на знанието на нашите деца!

Няма нищо по-силно от знанието! Няма нищо по-красиво и непреходно от духовността! Нека да си пожелаем в днешно време не само да говорим, а и да се трудим за тяхното опазване, съграждане и ново развитие. Да си пожелаем здраве, успехи, много оптимизъм и вяра в доброто бъдеще и просперитета на младите хора на България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НИКОЛА БЕЛИШКИ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.