Млади лидери за добри каузи и ново начало

„Асарел-Медет“ АД събра посланици и млади панагюрци в дискусия за смисъла на лидерството

Посланиците на Франция, Нидерландия, Австрия, Ирландия, Албания, Швейцария, представителката на УНИЦЕФ и представител на културния център на Унгария участваха в организираната от „Асарел-Медет“ конференция „Лидери за ново начало“. Домакин на срещата, която се проведе в х. „Каменград“ днес, 27 май 2021 г., беше Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД и изпълнителен директор на дъщерното дружество „Асарел инвестмънт“. На старта на форума той приветства гостите и младежите – основна аудитория на дискусията, посочи, че дружеството домакин има утвърдена традиция в т.нар. „споделена икономика“ и „работа за устойчиви резултати в полза на всички“ и сподели:

„България е много по-добра за учене и себеразвитие на всеки млад човек в сравнение с много други страни. Да, имаме трудности, но тук всеки може да успее, стига да знае какво иска да постигне и да бъде упорит. Да не се отказва – да пробва втори и трети път, да споделя с приятели, да търси съмишленици и … да започне днес! Понякога е нужна много енергия  и упоритост. Следващите лидери могат да дойдат от тук, от България, а защо не и от тази зала!“

Високите гости на конференцията споделиха лични примери за успешно лидерство по професионалния си и житейски път в търсене на възможност за добри и вдъхновяващи дела. Част от техните примери са публикувани в книгата „Лидери за ново начало“, която получиха всички в залата.

Като основно послание във форума останаха знаковите думи: лидерите не оставят никого отзад, тоест без внимание, без грижа, без възможност да прояви своите качества. Внимание към всеки човек – това е успешния лидер, който вдъхновява и намира с лекота последователи за добри каузи, малки или големи, но значими каузи

Младежката аудитория бе съставена от представители на младите ротарактори и лайънси, от БМЧК, нови в „Асарел-Медет“, ученици от дуалните паралелки, млади предприемачи и др. Те се отзоваха на дискусионните въпроси какво е за тях лидерството, имат ли свои лични лидери, за какво мечтаят в личен план, а и за родината си. Много интересни бяха техните разсъждения, споделения опит от някои от тях, както и посланията на високите гости, но това ще ви разкажем в следващия брой на в. „Време 2001“.

С този нестандартен форум „Асарел-Медет“ отново доказа, че важните новини и впечатляващи с дълбочина събития идват от неговия адрес. Неслучайно в Панагюрище беше домакин на форума и тук пристигнаха високи гости от толкова страни. Те вече ще знаят повече за България и младите лидери в нея, ще знаят за Панагюрище. Утре пък гостите ще берат розов цвят в масива на сем. Ралчеви в с. Бъта, научи „Време“.

 Така пътната карта, която отвори преди години Лъчезар Цоцорков, уплътнява своята територия и в настоящето.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.