Петима посланици на европейски държави впечатлени от Панагюрище

Дипломатите бяха тук, за да участват в младежката дискусия по проекта „Лидери за ново начало“

Петима посланици на европейски държави, заедно с представители на международни организации у нас, посетиха „Асарел-Медет“АД на 27 май. Сред гостите бяха посланиците на Австрия – Андреа Вике, Нидерландия – Беа Тен Тъшър, Ирландия – Мартина Фийни, Албания – Доника Ходжа, Грузия – Тамара Лилуашвили, Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за Югоизточна Европа, и Сандра Мишкеди – директор на Унгарския културен институт в България. Те разгледаха производствения ни комплекс, като повод за това станаха инвестициите на „Асарел-Медет“ в социални проекти, които подпомагат устойчивото развитие на региона и създават нови перспективи пред младите хора.

Дипломатите бяха в Панагюрище, за да участват в младежката дискусия по проекта „Лидери за ново начало“, която бе организирана в хотел „Каменград“ в партньорство с „Асарел-Медет“.

Като част от съпътстващата програма гостите посетиха музейния трезор на Панагюрското златно съкровище и разгледаха експозицията за панагюрската златарска школа през Възраждането. Те видяха спортна зала „Арена Асарел“ и многопрофилна болница „Уни Хоспитал“, които са изградени в резултат на публично-частно партньорство.

Гостите се включиха в розобер от биологично сертифицирани насаждения край панагюрското село Бъта и разбраха как се произвежда биологичното розово масло в дестилерията на местната семейна фирма „Ина“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.