БЧК – Панагюрище с дарителска акция за възстановяването на църквата „Св. Троица” в Поибрене

През месец април 2021 год. БМЧК-Панагюрище поднови Проект „Книга купи – левче дари”, започнал през 2019 год. Целта на Проекта е да се спасят книги, които дарители даряват на БЧК за добри каузи. Предлагайки книгите за левче, ние събираме средства, с които финансираме други наши проекти или даряваме. Събраните пари от първия етап на Проекта вложехме в организирането на един празничен 1-ви юни с децата от Дневен център „Дъга” – Панагюрище.

Вторият етап на Проект ”Книга купи – левче дари” има за цел да събере средства, които да дарим на Инициативния комитет за възстановяване на църквата „Св. Троица” в с. Поибрене. Събраната сума до момента възлиза на 342 лв. По решение на Общинския съвет на БЧК-Панагюрище тя беше връчена на представители на Комитета в селото.

Младите червенокръстци излизаха с импровизирания щанд с книги четири дни и предложиха на гражданите над 300 заглавия. Ще продължим с предлагането на книги през есента за да увеличим сумата за дарението още!

Благодарим на гражданите, които ни помогнаха да реализираме тази част от Проекта си и спасиха книжки, които на други хора не бяха нужни!

Благодарим и на нашите доброволците, които помогнаха на младежите от БМЧК!

Нора Кунчева
Председател на БЧК-Панагюрище

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.