Д. Цоцорков участва в световен лидерски форум

Димитър Цоцорков е участвал в световния лидерски форум на Глобалния договор на ООН като представител на Българската мрежа на организацията, съобщават във фейсбук от „Асарел-Медет“ АД, чийто председател на Надзорния съвет е младият лидер. Той е бил лектор в онлайн панела „Капитализиране на иновациите за ускоряване на устойчивото развитие в Източна Европа”.

Във форума са участвали представители на Глобалния договор и на бизнеса от Турция, Русия, Грузия, Сърбия, Украйна и Полша.

Д. Цоцорков е представил дружеството с акцент – важността на базовата суровина, която произвежда, предвид засилващата се употреба в дигитализацията на световното стопанство, развитието на електромобилите и пр. „Без мед няма смарт“, е една от знаковите фрази на Димитър Цоцорков.

Лекторът привлича вниманието на международната аудитория със съобщението, че “Асарел-Медет” е единствената българска компания, която участва в международния изследователски проект X-Mine, в който се разработват нови сензорни технологии за геоложко проучване и се внедряват дигитални продукти за моделиране на находищата и по-ефективна преработката на рудите.

“Асарел-Медет”АД е член на Националния съвет на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, чиято цел е да работи за отговорното и устойчиво управление и развитие.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.