800 млади джудисти на татамито в „Арена Асарел“

Близо 800 млади джудисти ще участват в турнира „Панагюрище оупън“ този уикенд, 19 и 20 юни. Турнирът се провежда в Зала „Арена Асарел“ и заявките за участие са от отбори от 9 държави: Молдова, Украйна, Сърбия, Словения, Черна Гора, Гърция, Германия, Румъния и Босна и Херцеговина. Водещи клубове от България идват в Панагюрище със сериозни амбиции за спортни постижения.

Състезанието е за млади спортисти от 5 до 17 години. Началото е в събота от 10.00 часа. След турнира някои състезатели ще останат тук още три дни за международен подготвителен лагер.

„Панагюрище оупън“ се организира за пети пореден път от СК „Топалов“. Той е основател и старши треньор на клуба, има шампионски титли по джудо, както и вицешампионска титла в света по самбо.

Тази година турнирът има и ново знаково значение. Младите джудисти ще изпратят символично българските състезатели в този спорт, които ще участват в олимпийските игри в Токио. Те носят знака на 2020 г., макар да се провеждат през 2021 г., тъй като миналата година игрите бяха отложени заради пандемията.

Международната федерация вече е избрала българските участници в Токио. Българската квота засега е от трима джудисти и те са: Ивелина Илиева (57), Янислав Герчев (60) и Ивайло Иванов (81).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.