Литературна вечер с Пламен Тотев днес в Библиотеката

Днес, 22 юни, ще се състои литературна вечер с Пламен Тотев – издател, литературен критик и журналист. Събитието ще се проведе в Общинска библиотека „Стоян Дринов“, като началният час е 18,00.

Пламен Тотев е автор на помагала по български език и литература за средното училище, на книгите „За място на върха“ („Петекстон“ и „Обектив“, 1994), „Българският блян по епопея“ („Хермес“, 1995) и съставител на антологиите на световната и българската любовна лирика: на световната любовна лирика „Обичам те“ (2005), на българската любовна лирика „Да те жадувам“ (2006), на световните шедьоври на любовния сонет „Светът е за двама“ (2008), на българската женска любовна лирика „Само за теб“ (2009). Той е и автор на текстове на популярни песни в изпълнение на дует „Шик“ („Където няма студ“), Петя Буюклиева („Дай ми лято“), Рени („Фатална любов“), Емилия („Ангел в нощта“), Таня Боева и други. Носител е на наградите „Боян Пенев” за литературна критика и на вестник „АБВ”.

Събитието е част от творческия проект ЮНСКИ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА „ВДЪХНОВЕНИЕ, НАСТРОЕНИЕ, КРАСОТА“ на Община Панагюрище.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.