В Панагюрище БСП пое ангажименти за общината и представи пакет от социални, здравни и образователни мерки

„Прагматично, бързо и качествено трябва да се решават проблемите. Нуждите на хората не могат да бъде мачкани заради това да се удовлетворят нечии интереси“. Това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ по време на среща с жители на община Панагюрище.

Той представи вижданията на социалистите за насърчаваща младите семейства политика, която да работи за преодоляване на демографската криза. Сред тях са осигуряване на безплатни детски ясли и градини, еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад, увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата от 380 лв. на 650 лв., еднократна помощ от 250 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, давана в началото на всяка учебна година, безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас.

БСП ще предложи следващият Парламент да извърши промени на законодателството за намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9% и безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст.

„Основна част от социалните мерки на БСП са насочени към подкрепа на отговорните, работещите българи въпреки че не сме изоставили и пенсионерите, и социално уязвимите. Категорично сме за преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2017 г., което ще засегне близо 1,3 милиона пенсионери“, каза Стойнев.

„Неравенствата и несправедливостта, не се търпят от панагюрци, градът ни е създаден с труда на всички негови граждани“ – заяви Симеон Симеонов,  председател на „Отечествения съюз”, коалиционен партньор, номер 4 в листата и родом от Панагюрище. Според него БСП за България има цялостна програма за грижа за бедните, пенсионерите, инвалидите.  Той подчерта, че младите бягат  не само заради ниското заплащане, а и заради цялостната среда в страната ни, в която те не виждат тук житейски просперитет.

Кандидатите за народни представители на „БСП за България” разговаряха и с жители на панагюрските села Елшица и Бъта. В срещите участваха и Лиляна Мърхова-Присадникова, Васил Аврамов, Полина Шишкова, Стойко Стефанов, Атанас Туманов, Горчо Станков, Николай Дечев, Димитър Жилков и Георги Янкулов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.