В Ротари Иванов предаде щафетата на Маринов

Ротарианската Нова година празнуваха този уикенд панагюрските членове на световната организация. Приютени в старинната атмосфера на Джуджевата къща, ротарианците направиха ритуала по предаване символите на „властта“ от досегашното към новото ръководство, което ще чертае събитията на клуба до следващото лято.

Кратък отчет за изпълненото през изтеклата година направи Иван Иванов и сърдечно поздрави новия президент Динчо Маринов. Предаде му символите и му пожела успех. Маринов от своя страна обеща да спазва традициите на организацията и да работи активно за  утвърждаване на авторитета на клуба в дистрикта, както и за полза на общността. Той връчи символичен подарък на Иван Иванов, който сега става паспрезидент и церемониал майстор, каквато е традицията на ротарианците.

На деловата среща стана ясно още, че заместник на Динчо Маринов ще е Стоян Станчев, а секретар ще е Стоян Христов.

„Въпреки пандемичната година и съобразявайки се с много възпиращи фактори успяхме да изпълним заложеното и отчитаме една успешна година“, каза в отчета си президента на клуба до момента Иван Иванов. 

Активно участие в националната инвитро програма, сериозна подкрепа към Спешно отделение на Болницата със закупуване на мобилен кардиограф, подаръци – детски палатки към всички градини за 1 юни, пореден пленер в памет на Петър Чуклев за рисунки и фотографии, както и участие в няколко инициативи на Лайънс клуб – това са само част от изпълненото през годината от панагюрските ротарианци. Те осъществиха и няколко свои традиционни дейности като участие в маратона в Батак и др.

Много сериозен ангажимент имаха ротарианците и при организирането на обучение на клубове от дистрикта с участието на топ лектори от организацията, за което са получени специални благодарности от дистрикт гуверньора. За съжаление локдауните стопираха няколко супер интересни срещи, замислени за провеждане през годината с популярни личности от страната, практикуващи уникални професии. За новата година ротарианците са решени да изпълнят и тези дейности. Почти организирана е, например, предстоящата среща с екипа на Наско от БТР, но не за концерт, а за делови разговор. Ще се организира и замислената среща с проф. Пимпирев и т.н. Празничната ротари вечер продължи с приятелски разговори за предстоящата творческа година и с пожелания тя да не бъде помрачена този път от каквито и да се вируси.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.