Наши рибарчета на улов в Монтана

Седемнайстото издание на Националния турнир по улов на риба на плувка за деца от 7 до 14 години се проведе в началото на юни по организация и финансиране на Националния ловно-рибарски съюз с председател Васил Василев. Успешно участие в него взеха децата: Даная Димитрова на 8 г., Марин Добрев на 8 г., Георги Патърчанов на 13 г., Калоян Чонов на 7 г. от Панагюрище и Станимир Ганчев на 12 г. и Стефан Кършев на 14 г. от село Бъта.

Децата бяха разделени на два отбора Глиган 1 и Гиган 2 и бяха ръководени от Костадин Вранчев, член на управителния съвет на СЛРД „Глиган“ – Панагюрище, който отговаря за секция риболов, риболовни състезания и кинология в дружеството.

В надпреварата взеха участие общо 18 състезатели от 3 ловно рибарски сдружения – СЛРД „Огоста“ Монтана, СЛРД „Глиган“ Панагюрище и СЛРД“Сокол“ Гоце Делчев. Главен съдия на турнира беше Иван Димитров. На първо, второ и трето място в индивидуалното класиране застанаха домакините. На четвърто място се нареди Станимир с 2,460 кг. уловена риба, а на пето място застана Стефан с 2,010 кг., от СЛРД „Глиган 1“. На 8 място се класира Калоян от отбор СЛРД „Глиган“-2 с 0,510 кг. уловена риба.

Отборното домакините отново грабнаха първото място с 11,530 кг., на второ място на стълбичката се наредиха нашите участници от отбор СЛРД „Глиган“1 4,470 кг., трети са „Монтана джуниър“ с 2,710 кг. уловена риба. Марин Добрев от отбор СЛРД „Глиган“2 Панагюрище грабна приза „Карък“ на състезанието.

Наградите на първенците в индивидуалното класиране връчи Борис Цветков – председател на Ловно-рибарското сдружение на Монтана. Наградите на отборите връчи секретарят на Българската федерация по риболовни спортове Валентин Симов. Всички участници получиха грамоти и награди от НЛРС-СЛРБ. Беше проведена викторина и най знаещите за риболова и рибите деца получиха награди от Националното сдружение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.